Ik wil meer weten Nieuws, feitjes, weetjes en leuke wetenswaardigheden!

vinden van uw droomhuis

Huis zoeken én bezichtigen – 5 tips

U bent misschien een ‘verse’ zoeker of juist één die al jarenlang op zoek is naar HET droomhuis.
Hieronder een aantal tips die u kunnen helpen bij het vinden van uw droomwoning (met een kleine knipoog).

 1. Bepaal de Regio
  Dit klinkt logisch, maar ik maak het als makelaar regelmatig mee dat mensen in meerdere regio’s zoeken. Elke regio heeft zo zijn voor- en nadelen, zijn eigen schoonheden en zelfs zijn eigen mentaliteit. Zoek dit van tevoren uit en plan eerst een (aantal) vakantie(s). Ga bij trekpleisters kijken maar zoek ook vooral de afgelegen plekken op. Focus u op een niet al te groot gebied anders ziet u door de bomen het bos niet meer. 
 2. Vraag Foto’s
  Vraag aan de desbetreffende makelaar/persoon om meer foto’s en eventueel een kadaster tekening. Ik zie, hoor en heb ervaren dat er veel bedrieglijke foto’s op internet worden geplaatst, 1 van de dingen waar ik me in wil onderscheiden. What you see is what you get. In het verleden zijn wij wel eens speciaal overgekomen vanuit Nederland voor een ogenschijnlijk droomhuis maar bij aankomst bleek het een ravage. We hadden aangegeven vrijstaand en het zat aan een ander vast, we wilden een X aantal slaapkamers en er klopte geen barst van. Het nut ervan heb ik nooit ingezien immers verdoe je de klant zijn tijd, je eigen tijd als makelaar en je krijgt er ook geen goede naam door. 
 3. Lees
  Tja, klinkt ook logisch en toch is het niet zo. Hoe duidelijk (en overzichtelijk) ik de omschrijving en foto’s probeer te maken helaas lezen mensen niet. ‘O heeft het huis maar 2 slaapkamers, wij zoeken iets met 4 slaapkamers’ dag ochtend rijden, dag ochtend die wij elk beter hadden kunnen besteden. Lees. Bespaard een hoop frustratie voor zowel U als ik. 
 4. Bereid u voor
  Of u nu 1 of meerdere huizen gaat bezichtigen, zorg voor een goede voorbereiding. Van mij krijgt u sowieso informatie mee en ik geef u een uitgebreide rondleiding. Het is echter wel handig als u van tevoren weet welk huis u gaat bezoeken en niet alles door elkaar haalt. Neem pen en papier mee om zaken op te schrijven en stel eventueel vragen op van tevoren. 
 5. Gooi de Se*sons en andere woonmagazines weg
  Nee, echte Bourgondische Franse huizen hebben geen lavendelkleurige luiken, gewhitewashte kasten en overal kaarsen staan. Ze hebben ook geen romantische kanten spreien, verse eitjes naast een appeltaart op tafel en het meest sfeervolle licht. Ziet u dit wel dan bent u ongetwijfeld in het huis van een Nederlander terecht gekomen (met het betreffende woonmagazine op tafel). Vraagt u mij een typisch Frans Morvanees huis te bezoeken? Neem dan een zonnebril mee tegen het TL-licht en laarzen om de moestuin en kippenren in te gaan… leve het simpele. Vive le Morvan. 

Veel zoekplezier en wie weet tot binnenkort….

Mandataire indépendant pour le compte de Cabinet de France sarl, 58370 Glux en Glenne. Carte professionnelle n° CPI 5801 2016 000 004 710, n° RCS 430 241 612 NEVERS. | bienenfrance.com | © 2018